Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Με άνεση


Ο Ολυμπιακός πήγε στα Τίρανα έκανε τη δουλεία του και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Απέναντι στην αδύναμη Μπέσα στο άδειο «Κεμάλ Στάφα», οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την άνετη νίκη με 5-0 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη σε μία εβδομάδα.

Στο πρώτο ματς της σεζόν, χωρίς φυσικά να είναι έτοιμος, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε. Έπαιξε σοβαρά, είχε διάθεση, επέβαλε τον ρυθμό του απέναντι σε μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, σαφώς κατώτερή του.

Με τον Ντουντού κορυφαίο παίκτη να πετυχαίνει ένα γκολ (47’), και τους Όσκαρ (19’, 31’) και Ντιόγκο (70’, 83’) να βάζουν από δύο, οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν δίχως να φορτσάρουν και δείχνοντας κατά διαστήματα ορισμένα καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Μεγάλη διαφορά

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά το παιχνίδι είχε ξεκάθαρη μορφή. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο και περιόρισαν την αλβανική ομάδα σε θέση άμυνας. Ο Λίνεν ζητούσε από τους Γκαλίτσιο (δεξιά) και Χολέμπας (αριστερά) να ανεβαίνουν ψηλά και να δίνουν βοήθειες στους Ζαϊρί και Μιράλας.

Πράγματι, οι ακραίοι είχαν κίνηση, με τον Χολέμπας να δείχνει καλά στοιχεία και τον Μιραλάς να είναι δραστήριος ωστόσο, η διαφορά έγινε από τον άξονα. Με τον Ντουντού κινητήριο μοχλό να κάνει ό,τι θέλει, τον Μαρέσκα να παίζει με τη μία και τον Όσκαρ να κινείται έξυπνα πίσω από τον Ντιόγκο, ο Ολυμπιακός δεν άργησε να… φτάσει στην πηγή.

Όσκαρ επί δύο

Οι Πειραιώτες έβγαλαν ορισμένους καλούς συνδυασμούς από τον άξονα, οι παίκτες της Μπέσα δεν μπορούσαν να τους ακολουθήσουν και το γκολ έγινε εύκολη υπόθεση.

Το 0-1 έγινε στο 19’, όταν Μιραλάς, Ζαϊρί και Μαρέσκα συνδυάστηκαν άψογα και ο Ιταλός με κεφαλιά έδωσε στον Όσκαρ έτοιμο γκολ. Ο Ισπανός με το δεξί «εκτέλεσε» τον Σεχί και πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς για τους Πειραιώτες.

Λίγο αργότερα, στο 31’ «χτύπησε» και πάλι. Από την έξοχη κάθετη πάσα του Ντουντού, ο Όσκαρ δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα με το δεξί, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.

Μέχρι να βγει το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός στο ίδιο μοτίβο είχε μερικές ακόμη ευκαιρίες (36’ Ντουντού, 42’ Μιραλάς, 44’ Χολέμπας – Ντουντού) να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, αλλά δε βρήκε τον στόχο.

Το έψαξε, το έβαλε

Το τρίτο γκολ πάντως, δεν άργησε να έρθει. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ντουντού (47’) δοκίμασε για μια ακόμη φορά το πόδι του και δεν λάθεψε. Έπιασε το δεξί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και παρά την προσπάθεια του Σεχί, η μπάλα αναπαύθηκε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν και ουσιαστικά το ματς πήρε χαρακτήρα προπόνησης για τον Ολυμπιακό. Η άμυνά του δεν πιέστηκε ποτέ, ενώ η πρώτη ευκαιρία για τη Μπέσα ήρθε από το πόδι του Μπράβο (53’) που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, κόβοντας την αλβανική αντεπίθεση.

Η σειρά του Ντιόγκο

Ο Λίνεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ορισμένα πράγματα και πέρασε ως πρώτη αλλαγή τον Μήτρογλου αντί του Όσκαρ (65’), βάζοντας τον σε θέση φορ, με τον Ντιόγκο να γυρίζει λίγο πιο πίσω σε ελεύθερο ρόλο. Στο 70’ έπειτα από την καλή σέντρα του Γκαλίτσιου, ο Βραζιλιάνος ήρθε από πίσω και στη «γυμνή» άμυνα της Μπέσα με κεφαλιά έγραψε το 0-4.

Στο 73’ ήταν η σειρά του Ζαϊρί να απειλήσει, ενώ δύο λεπτά μετά έδωσε τη θέση του στη δεξιά πλευρά στον Φετφατζίδη. Ο μικρός όπως και ο Μήτρογλου θέλησαν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους και ήταν ορεξάτοι, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Λίνεν άλλαξε και τον Ντουντού με τον Κατσικογιάννη.

Στο 83’ ήρθε και το δεύτερο γκολ του Ντιόγκο, που εκμεταλλεύθηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με δεξί συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαρέσκα σπατάλησε μια ακόμη καλή ευκαιρία.

Πολύ εύκολο έργο είχε ο Ισπανός διαιτητής, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΕΣΑ: Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62' Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71' Χότζα), Λαζαρέφσκι

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντέστο, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο


ΠΗΓΗ http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=139574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου