Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο ''ταυρομάχος'' του...Πειραιά


Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ημερών και υπερπροσπάθειες των ανθρώπων του Ολυμπιακού το μεγάλο "μπαμ" με την απόκτηση του Ριέρα έγινε πραγματικότητα. Ο Ισπανός αριστερός...


εξτρέμ είναι ο πρώτος "μεγάλος" που θα κληθεί να...γεμίσει τα παπούτσια του Τζόρτζεβιτς και να λύσει παράλληλα το πρόβλημα των Πειραιωτών στην αριστερή πτέρυγα.

Ποιος είναι, όμως ο Ριέρα και τι μπορεί να δώσει στη νέα του ομάδα;

Ο Ριέρα γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1982 στΟ Μανακόρ, στο μέρος των Βαλεαρίδων νήσων από όπου βγαίνουν...πρωταθλητές, αφού ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού είναι "συντοπίτης" του μεγάλου τενίστα που ακούει στο όνομα Ράφαελ Ναδάλ!

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το από τις ακαδημίες της Μαγιόρκα και το 2000 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Τα πρώτα δύο χρόνια του σε αυτή ήταν δύσκολα. Αγωνίστηκε συνολικά έντεκα φορές. Τη σεζό 2002-2003, όμως, ο Ριέρα δεν είδε απλά "φως" προς την βασική ενδεκάδα, αλλά φρόντισε να πάρει...σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Τα τέσσερα γκολ που σημείωσε στο Κόπα Ντελ Ρέι βοήθησαν τους "νησιώτες" να κατακτήσουν το Κύπελλο, ενώ αγωνίστηκε 35 φορές ως βασικός.
.Το καλοκαίρι του 2003 μεταγράφηκε στη Μπορντό, στη οποία αγωνίστηκε, συνολικά, 53 φορές, σε δύο σεζόν και σκόραρε 4 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2005 η επιστροφή του στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη ήταν γεγονός.

Η Εσπανιόλ είδε στο πρόσωπό του τον ηγέτη της αριστερής πτέρυγας και τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρώτη του σεζόν, ωστόσο, μόνο "ονειρική δεν ήταν, αφού τον Γενάρη πήγε ως δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι. Στην Αγγλία απέδειξε πως έχει DNA μεγάλου παίκτη. Το καλοκαίρι του 2006 επέστρεψε στην Εσπανιόλ και κατάφερε να "ξεδιπλώσει" κάθε πτυχή του πλούσιου ταλέντου που διαθέτει.

Τη σεζόν 2006/07 η Επσανιόλ βασιζόμενη στον Ριερα και τους Βάλτερ Παντιάνι, Ραούλ Ταμούδο, Ρουφέτε και Ιβάν Ντε Λα πένια, έφτασε μέχρι τον τελικό του Ουέφα όπου κι αντιμετώπισε την πανίσχυρη, τότε, Σεβίλλη. Ο Αντριάνο άνοιξε νωρίς, στο 18', το σκορ για την Σεβίλληα αλλά ο Ριέρα ισοφάρισε στο 28'. Τελικά το σκορ διαμορφώθηκε σε 2-2 μέχρι τη λήξη και της παράτασης. Στα πέναλτι η Σεβίλλη ήταν πιο τυχερή και άφησε τον Ριέρα χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο.

Το καλοκαίρι του 2008 εξαργύρωσε τις καλές σεζόν του με τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ! Εκεί έπαιξε σε συνολικά 40 ματς (τα περισσότερα την προπέρσινη σεζόν), αλλά την περασμένη αγωνιστική περίοδο πλήρωσε την κακή του αγωνιστική κατάσταση και τον τσακωμό του με τον Μπενίτεθ κι έμεινε στον πάγκο.

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει και να του δώσει μια ευκαιρία να "λάμψει" ξανά, δίνοντας παράλληλα την ελπίδα τους οπαδούς του πως το κενό του "Τζόλε" θα πάψει να υπάρχει. Το αν θα το καταφέρει ή όχι θα το μάθουμε στο γήπεδο.
ΠΗΓΗ : http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4062.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου